ďťż
 
Odnoœniki

 

Skąd różnica w smaku Sambora ?



Janusz - 24 lis 2007, o 22:57
Być może mi się tylko wydaje ale mam takie odczucie, że kupiony Sambor w sklepie butelkowy właściwie nie nadaje się do spożycia ale już z beczki w ubie smakuje względnie.

Wyczuwam też drobną różnice między nalewakiem a butelką rzy innych iwach (Żywiec, Warka) ale nigdy nie jest ona aż tak wyraźna.

Proces rodukcyjny iwa do kegi i butelki nie owinien się chyba zbytnio różnić ?




art1970 - 24 lis 2007, o 22:59
Są róznice, otwierdzam. Jeśli chodzi o Broka to widać to zdecydowanie między niefiltrowanym (np z Boungiorno) a butelkowym. Różnica dwóch klas.



Bułek - 25 lis 2007, o 10:19
art nie możesz orównać iwa niefiltrowanego z iwem sambor bo są to dwa różne iwa. Co innego jak by niefiltrowane sprzedawali też w butelkach.

Janusz jak dla mnie to ta różnica była zawsze - nie wiem jak sambor ale warka lepiej mi smakuje z nalewka a np żubr z butelki



EL Prezesso - 3 gru 2007, o 19:20
Różnice stwierdzam też omiędzy wersją "export" (zielone butelki) a tzw. krajową - na niekorzyść krajowej.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • antoni-kielce.htw.pl
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nie-szalona.htw.pl
  • Designed by Finerdesign.com